icon icon icon icon
garbe

De Gers, wat kan ik daar doen?

De Gers is een rustgevende en kalme streek, maar behalve in de zon zitten, een duik nemen in het zwembad en het landschap bewonderen kun je er ook veel andere dingen ondernemen, vooral in de zomer. Gedurende de zomer is er bijvoorbeeld een gevarieerd aanbod aan markten, die zich bijvoorbeeld op lokale producten focussen.

Sos lokale etenswaren markt, en feest.

Een favoriete markt is die van het dorpje Sos. Deze markt is een combinatie tussen een markt waar ze uitsluitend lokaal geproduceerde etenswaren verkopen en een traditioneel Zuid-Frans feest. Wat ze verkopen varieert van gemengde salades met foie gras, verse appelsap, fruit desserts tot zelfgemaakte friet. Vlees wordt vers afgesneden en bereid waar men bij staat. De markt vindt op de woensdagavond plaats, alle kraampjes zijn rondom lange eettafels opgezet waar je in de avondzon van je zelf samengestelde maaltijd kunt genieten.


Wandel en fiets tochten

De Gers heeft tientallen jaren al pelgrims ontvangen en houdt deze traditie in leven. De paden die naar Santiago de Compostela lijden worden nog steeds gebruikt en goed onderhouden. De lokale bevolking maakt ook gebruik van deze wandelroutes. Deze routes worden tevens ook gebruikt als mountainbike routes. Als je een wandeltocht wil maken in de Gers is het goed om te weten dat er drie hoofdpaden zijn, de historische pelgrims route, en twee andere die minder historische waarde hebben.
Voor meer informatie over wandelen en fietsen in de Gers neem ook een kijkje op
www.randonnee.tourisme-gers.com

De Romeinen

De Romeinen hebben zich op grote schaal gevestigd in de Gers, waar door wij nu musea en oude opgravingen kunnen bezichtigen. Op maar 5 kilometer afstand van de gîtes op Garbe, kun je een oude romeinse-gallische villa bezichtigen, de ''villa gallo-romaine'', waar in de zomer ook historische evenementen in scène zetten. plaats vinden. Op 15 kilometer afstand, in het stadje Eauze, bevind zich een museum waarin Romeinse voorwerpen worden tentoongesteld, maar ook objecten vanuit de middeleeuwen en het stenen tijdperk. In dezelfde stad wordt in de zomer ook een Romeins feest gegeven, waarbij Romeinen een strijdwagen race houden; dit alles natuurlijk gecombineerd met uitbundige maaltijden en wijn.

Markten

De niet gespecialiseerde markten vinden een keer per week in elke kleine stad, en iets grotere dorpen plaats. Op deze markten zul je niet alleen etenswaren vinden, maar ook kleding, cd's, boeken sieraden en andere producten. De markt in Frankrijk is alleen niet de plek om je boodschappen goedkoop te halen, de markt in deze streek is vooral bedoeld voor de betere kwaliteit groeten en fruit. Alles uit eigen streek.

Fascinerende oude stadjes en dorpjes,

De Gers telt er veel. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om gewoon de auto te pakken en een willekeurig bord te volgen met een plaatsnaam erop. De meest indrukwekkende stadjes die in de buurt liggen zijn misschien wel de vestigingsstadjes en dropjes zoals het dorpje Larressingle. In Larressingle bevindt zich een museum, winkeltjes die middeleeuwse producten verkopen, kunst exposities van locale kunstenaars en een terrein waar bezoekers de middeleeuwen, inclusief de strijd, kunnen beleven . De Gites zijn op 5 kilometer afstand van het mooie dorpje Montréal du Gers gelegen, waar ook Romeinse opgravingen te bezichtigen zijn.
Om meer mooie dorpjes uit de Gers te bekijken, kijk dan op
www.les-plus-beaux-villages-de-france.org